Ραγάδες – Θέλω να απαλλαγώ!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ;

Για να δούμε αν μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αντιαισθητικές ραγάδες στο σώμα, θα πρέπει να καταλάβουμε τι είναι οι ραγάδες και πως δημιουργούνται.

Τι είναι λοιπόν οι ραγάδες;

Είναι μικρές, λεπτές γραμμές ή στενές λωρίδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος.

Πως δημιουργούνται;

Οι ραγάδες είναι το αποτέλεσμα της ταχείας διάτασης (τέντωμα) του δέρματος. Αυτό προκαλεί σχίσιμο στην μεσαία στοιβάδα του δερματικού ιστού, δηλαδή στο χόριο, με αποτέλεσμα τα βαθύτερα στρώματα να φανούν κάτω από την επιδερμίδα. Τα αίτια δημιουργίας ραγάδων ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και την φυσική κατάσταση του δέρματος.

Λόγοι που δημιουργούνται οι ραγάδες

Από τα συχνότερα αίτια στις γυναίκες είναι η λήψη αντισυλληπτικών ή η περίοδος της εγκυμοσύνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης που κυκλοφορούν στο αίμα, επιβραδύνουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτο στο τέντωμα.

Η απότομη αλλαγή στο ύψος κατά την περίοδο της εφηβείας είναι συχνότατα υπεύθυνη για ραγάδες στο σώμα κοριτσιών και αγοριών. Οι ραγάδες αυτές εμφανίζονται στην πλάτη, τους γλουτούς και τους μηρούς και έχουν παράλληλη διάταξη.

Η έλλειψη ψευδαργύρου, βιταμινών συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, βιταμίνης Α αλλά και κακές συνήθειες όπως μειωμένη λήψη υγρών και κάπνισμα μειώνουν, την ελαστικότητα του δέρματος και το κάνουν επιρρεπές σε γραμμές και ραγάδες.

Χρόνιες παθήσεις όπως παθήσεις του θυρεοειδούς, σακχαρώδης διαβήτης, υπερκορτιζολαιμία πολλές φορές οδηγούν σε δημιουργία ραγάδων.

Η ταχεία αύξηση της μυϊκής μάζας στους αθλητές είναι επίσης αίτιο δημιουργίας τους.

Υπάρχει τρόπος να τις αποφύγουμε;

Όπως όλα τα προβλήματα σχετικά με τον οργανισμό μας ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η πρόληψη. Για να προλάβουμε τον σχηματισμό ραγάδων στο σώμα μας θα πρέπει:

Να προσέχουμε πολύ την διατροφή μας κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας. Τροφές με βιταμίνη Α (λαχανικά και κίτρινα φρούτα) προσδίδουν  ελαστικότητα στο δέρμα. Η βιταμίνη B (πουλερικά, αυγά, πράσινα λαχανικά και ψάρια) βοηθά σημαντικά στην ανάπλαση του δέρματος, η βιταμίνη Ε (θαλασσινά, δημητριακά) έχει έντονα αντιοξειδωτική δράση κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η βιταμίνη C (εσπεριδοειδή και φρέσκα φρούτα) ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Απαραίτητη η ενυδάτωση, η θρέψη και η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , όπου η ελαστικότητα του δέρματος δοκιμάζεται σκληρά λόγω των μεταβολών που γίνονται στο σώμα. Ιδανικό και απόλυτα ασφαλές προϊόν καθημερινής χρήσης από τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης έως και το τέλος του θηλασμού είναι το βιολογικό μίγμα ξηρών ελαίων REOIL από την MESOTECH.

Οι ραγάδες ΕΓΙΝΑΝ! Υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε;

Εδώ υπάρχουν καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι όταν οι ραγάδες γίνουν δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν κατά 100%. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν,  ανάλογα με το μέγεθος, τα αίτια και τον χρόνο κατά τον οποίο δημιουργήθηκαν, να  μειωθούν τόσο ώστε να είναι σχεδόν αόρατες. Γι΄αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα με την Health Line Cosmetics, όπου ο εκπαιδευμένος θεραπευτής θα αξιολογήσει την περίπτωσή σας και θα προτείνει την κατάλληλη για την περίπτωσή σας αγωγή, θα την αναλάβει και θα σας οδηγήσει με επιτυχία στο καλύτερο για σας αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

Μαρία Καρατζά

Aesthetic Proficient

Founder of Health Line Cosmetics

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.
Share:
Top