Dr. RIMPLER – Άνθρωπος > Καλλυντικά > Επιτυχία

Dr. RIMPLER: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

Τι σας έκανε να γίνετε μέλος της βιομηχανίας καλλυντικών;

Αρχικά οι σπουδές μου πάνω στην Βιοχημεία αλλά και στην Φαρμακολογία, με οδήγησαν στον δύσκολο δρόμο της Φαρμακευτικής Έρευνας, προσφέροντάς μου παράλληλα ανεκτίμητη εμπειρία στην βιομηχανία καλλυντικών και φαρμάκων. Την εποχή που ο αείμνηστος πατέρας μου Prof. Dr. Manfred RIMPLER, ερευνούσε και δημοσίευε τα αποτελέσματα των ερευνών του σχετικά με την επίδραση της θαλιδομίδης στα οστά και τα όργανα, (έρευνα που τον οδήγησε σε σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας), οι μεταπτυχιακές σπουδές μου επικεντρώθηκαν στον τομέα αυτό, έως ότου οι γονείς μου ίδρυσαν το Cosmetic College of Hannover στην Γερμανία το 1974. Αυτό ήταν το πρώτο κολλέγιο Κοσμετολογικής κατάρτισης στην Γερμανία. Στην συνέχεια ανακάλυψα το πάθος μου για τα επαγγελματικά – ασφαλή – αποτελεσματικά καλλυντικά, καθώς και τις δυνατότητες βελτίωσης της εικόνας που προσφέρουν στον μέσο άνθρωπο. Όλα αυτά έχουν γεμίσει την επαγγελματική μου ζωή με ενθουσιασμό από τότε.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματά σας στην βιομηχανία;

Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη και παραγωγή της πρώτης μάσκας εκμαγείου χωρίς άλατα – καταλύτες, με μία διαδικασία φυσιολογικής ανάπτυξης της θερμοκρασίας του δέρματος. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται έκτοτε, αποτελεσματικά σε κλινικές εγκαυμάτων, για την θεραπευτική αγωγή και αποκατάσταση ασθενών με εκτεταμένα εγκαύματα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, προσανατολιστήκαμε προς την έρευνα για την προστασία των ενζύμων ως ενεργό συστατικό των καλλυντικών προϊόντων, καθώς και για την απάντηση στην απαίτηση των καταναλωτών, για καταπολέμηση της όλο και αυξανόμενης περιβαλλοντικής ρύπανσης. Από το 2005 συνεργάζομαι με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στον τομέα της έρευνας σχετικά με τις τεχνολογίες του φορέα, και έτσι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην σταθεροποίηση των λιποφιλικών δραστικών συστατικών στα καλλυντικά, όπως το συνένζυμο Q10 και πιο πρόσφατα τη ρετινόλη.

Τι οδήγησε στην ίδρυση της μάρκας Dr. RIMPLER;

Η επιτυχής ίδρυση του Κολλεγίου Κοσμετολογικής κατάρτισης στο Αννόβερο, ήταν η απαρχή για την εγχώρια και την διεθνή έναρξη εποχής των RIMPLER. Χάρη στον πολυάσχολο πρόγραμμα του πατέρα μου, με μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, η Μεγάλη Κυρία της Γαλλικής σχολής Κοσμετολογίας Isabelle Lancray, προσέφερε την ευκαιρία στους γονείς μου ώστε να γίνουν οι αποκλειστικοί Αντιπρόσωποι των προϊόντων Isabelle Lancray στην Γερμανία. Αυτή ήταν η αρχή της δυναμικής των πωλήσεών μας στην χώρα μας. Με την τεχνογνωσία που είχαμε, θεωρήσαμε ότι η απλή πώληση Γαλλικών προϊόντων στην Γερμανική αγορά δεν θα ήταν αρκετή. Γνωρίζοντας τις ανάγκες των Επαγγελματιών Αισθητικών, θέλαμε να προσφέρουμε τη γνώση μας για τα Καλλυντικά που βασίζονται στην επιστημονική τεκμηρίωση, τις δικές μας ιδέες για τις έννοιες των προϊόντων, καθώς και τις τρέχουσες τάσεις στην φροντίδα του δέρματος σε προσιτές τιμές. Τότε γεννήθηκε το νέο σήμα Dr. RIMPLER Cosmetics το 1986.

Τι έκανε την μάρκα μοναδική εκείνην την εποχή;

Από την αρχή οι κορυφαίες μας προτεραιότητες ήταν αποκλειστικά Επιστημονικές και περιλάμβαναν την έρευνα, την αποτελεσματικότητα και την συμβατότητα με το δέρμα. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υποτάξουμε την μάρκα μας σε απλούς ισχυρισμούς marketing και στις επικρατούσες τάσεις του εμπορίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα προιόντα μας παράγονται στην δική μας μονάδα παραγωγής και υποστηρίζονται από επίσημες Επιστημονικές μελέτες. Η πρόθεσή μας είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά μας επιτρέπεται.

Τι ήταν ξεχωριστό για τα πρώτα προιόντα;

Εκτός από τα Beauty Minerals, τα οποία ο ίδιος ο πατέρας μου ανέπτυξε και υποστήριξε με απόλυτα λεπτομερή έρευνα, οι σειρές συμπλεγμάτων και συμπυκνωμάτων, που έχουν διαμορφωθεί για να ανταποκρίνονται με ακρίβεια στις ανάγκες τις επιδερμίδας, έχουν γίνει πολύ επιτυχημένες. Έτσι με τα προιόντα μας η απαιτητική περιοχή του προσώπου, αντιμετωπίστηκε με την βοήθεια αυτού που καλούμε σήμερα ‘’ χαρτογράφηση προσώπου’’. Εφαρμόζουμε αυτήν την προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση φροντίδας δέρματος τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα προιόντα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν;

Τα προιόντα εξακολουθούν να υπάρχουν στον πρωτότυπο μη τροποποιημένο τύπο τους. Το μόνο που έχουμε κάνει πρόσφατα είναι η ανανέωση του εμπορικού σήματος και θεωρώ ότι αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μας και των εγχώριων δυνατοτήτων μας. Οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις από την άλλη πλευρά έχουν βελτιστοποιηθεί πολλές φορές. Στην πραγματικότητα τις τροποποιήσαμε εντελώς το 2017 για να ανταποκριθούμε στις τεχνικές τάσεις των εφαρμοσμένων συσκευών στην κοσμητική. Οι νέοι τύποι Matrix Solutions μπορούν πλέον να συνδυαστούν με όλες τις σύγχρονες μεθόδους εφαρμογής, όπως το micro needling κ.α.

Ποια είναι τα πλέον καινοτόμα προιόντα της μάρκας ;

Φυσικά με περισσότερες από 250 μορφοποιήσεις που δημιουργήσαμε, ο αριθμός των πραγματικών μεγεθών είναι πολύ υψηλός. Για να αναφέρουμε τις πολύτιμες φόρμουλες από την τη σειρά μας για την καταπολέμηση της γήρανσης ή της ρύπανσης ή τα προϊόντα ειδικής φροντίδας Nano-sensitive για το κατεστραμμένο δέρμα. Χάρη στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και των αποδεδειγμένων αποτελεσμάτων, κατορθώσαμε να πάρουμε για αυτόν τον συνδυασμό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που πάσχουν από αυτά τα δερματικά προβλήματα, μας κάνει να νοιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που τους βοηθάμε να τα ξεπεράσουν.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ανάπτυξη της μάρκας;

Όσον αφορά τις φόρμουλες, τέσσερις έχουν κερδίσει το Βραβείο Καινοτομίας BSB τα τελευταία 10 χρόνια. Τρεις φορές ένα πρώτο βραβείο και μία ένα δεύτερο βραβείο. Επιπλέον η ίδρυση του κέντρου ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης της Εταιρείας μας το 2012, είχε μεγάλη σημασία και για τα δύο εμπορικά σήματα.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας Isabelle Lancray και που διαφέρει από την μάρκα Dr. RIMPLER;

Το 1986 οριστήκαμε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι διανομείς στην Γερμανία. Η μάρκα ιδρύθηκε από την κυρία Lancray αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ενδιαφέρον ότι η Madame Lancray ίδρυσε επίσης την Γαλλική Επαγγελματική Ένωση Καλλυντικών. Καθώς το όραμά της με αυτό της οικογένειας RIMPLER έχουν πολλά κοινά, αναλάβαμε πλήρως την μάρκα το 1997. Η Lancray συνδυάζει έννοιες επαγγελματικής φροντίδας με την Γαλλική κομψότητα και πολυτέλεια να κυριαρχεί. Πρόσφατα η Isabelle Lancray βραβεύτηκε από γιατρούς του χώρου της αντιγήρανσης! Είμαι υπερήφανος που λέω    ότι η χρήση ενεργών ουσιών όπως η Φιμπρονεκτίνη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βασίστηκε επίσης στην έρευνα του πατέρα μου στον τομέα της Ιατρικής Χημείας. Ενώ λοιπόν η Lancray αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και τον Γαλλικό τρόπο ζωής και εκπληρώνει τις πολύπλοκες απαιτήσεις της, η Dr. RIMPLER απευθύνεται σε ένα διαφορετικό είδος καταναλωτή, καθώς είναι περισσότερο ένα Ιατρικό brand.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά των καλλυντικών;

Η δημοσιογραφική εξέλιξη και οι σχετικές αλλαγές καθώς και η ψηφιοποίηση είναι πολύ καλές ευκαιρίες για την επαγγελματική βιομηχανία Καλλυντικών. Εξάλλου οι θεραπείες και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε ένα Σαλόνι Ομορφιάς δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το Διαδίκτυο.

Στην Dr. RIMPLER Cosmetics παράγονται τόνοι καλλυντικών την ημέρα!

Τα δε προιόντα μας διανέμονται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Από συνέντευξη που παρεχώρησε ο Dr. Christian Rimpler στο περιοδικό COSSMA

Share:
Top