Εξωσώματα – τι είναι

Τα εξωσώματα, είναι εξωκυτταρικά κυστίδια νανομεγέθους (διαμέτρου 30-100nm) τα οποία παράγονται από τα κύτταρα, κυρίως τα βλαστοκύτταρα και απελευθερώνονται από αυτά, όταν πολυκυψελικά σώματα συντήκονται με την μεμβράνη του πλάσματος ή απελευθερώνονται απευθείας από τη μεμβράνη του πλάσματος.
Περιέχουν λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, λιπίδια, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και γενετικό υλικό το οποίο μπορούν να το επικοινωνούν και να το μεταδίδουν, κυκλοφορώντας μέσω των σωματικών υγρών, σε άλλα κύτταρα κοντινά ή απομακρυσμένα επηρεάζοντας τη λειτουργία τους.

Τα εξωσώματα λειτουργούν στον οργανισμό ως φυσικοί αγγελιοφόροι, που μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο τους στα κύτταρα-στόχους. “Υπενθυμίζουν” στα ανενεργά κύτταρα τον ρόλο τους και φροντίζουν να τα επανεργοποιήσουν και να τα κάνουν να επιστρέψουν στην αποστολή τους, δηλαδή στην επισκευή και διόρθωση του δέρματος. Μέσω αυτής της κυτταρικής επικοινωνίας, καταφέρνουν να επανενεργοποιήσουν ακόμα και κύτταρα που έχουν σταματήσει να λειτουργούν, προάγοντας την αναγέννηση και την αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο.

Ενισχύοντας το δέρμα με εξωσώματα, στην ουσία αναγκάζουμε τα δικά του κύτταρα να δουλέψουν και να παράγουν το αποτέλεσμα που πρέπει: να επιδιορθώσουν τις βλάβες που έχει υποστεί και να βελτιώσουν έτσι την υγεία και την όψη του, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα αντιγήρανσης.

Τα εξωσώματα άρχισαν να παράγονται από το 2022 σε ειδικά εργαστήρια στην Ευρώπη μετά από πολυετή έρευνα και συνεργασία πολλών επιστημόνων, με τη χρήση της σύγχρονης βιοτεχνολογίας.

Η θεραπεία με εξωσώματα στο δέρμα:

✓  Ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσής του με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
✓  Αυξάνει το πάχος του δέρματος
✓  Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
✓  Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του
✓  Απαλύνει τους μαύρους κύκλους
✓  Διορθώνει την υπερμελάγχρωση και το μέλασμα
✓  Προκαλεί επιδερμική σύσφιξη και προσφέρει αποτέλεσμα lifting
✓  Εξαφανίζει τη θαμπή όψη και προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα
✓  Προσφέρει ενυδάτωση
✓  Περιορίζει τη φλεγμονή και μειώνει την ερυθρότητα που προκαλεί η ακμή και η ροδόχρους ακμή

Ακόμη…
Η αγγειογενετική ικανότητα των εξωσωμάτων, συμβάλει στην σωστή αγγείωση, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιές δέρμα που παρέχει θρεπτικά στοιχεία στα κύτταρα ώστε να συνεχίσουν τη δραστηριότητα που ατονεί με την πάροδο του χρόνου, όπως η παραγωγή κολλαγόνου.
Η αναδόμηση της δερματικής δομής και η ενισχυμένη σύνθεση κολλαγόνου που επιτυγχάνουν, αποτελεί ζωτική διεργασία στην αντιγήρανση, ενώ τα ίδια μπορούν να αποτελέσουν θεραπευτικό μέσο και για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας.

Τα εξωσώματα είναι σημαντικό να φτάσουν όσο πιο βαθιά στο δέρμα γίνεται προκείμένου να ξεκινήσουν το έργο τους.

Και πως θα το επιτύχουμε αυτό…;

Η κατεξοχήν αποτελεσματική μέθοδος είναι το Microneedling, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με ιοντοφόρεση καθώς και με ραδιοσυχνότητες.

Οι μικροσκοπικές βελόνες του microneedling δημιουργούν μικροδιαύλους στην επιφάνεια του δέρματος μέσω των οποίων τα εξωσώματα φθάνουν στα βαθύτερα στρώματα του, απορροφώνται καλύτερα και μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητά τους.

Τα εξωσώματα είναι μία θεραπεία αιχμής, ιδανική για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης.
Τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών δείχνουν ότι επιτυγχάνει να ενεργοποιήσει τα κύτταρα του δέρματός
για να παράγουν έως και 300% περισσότερη ελαστίνη και εώς 600% περισσότερο κολλαγόνο.

Με αδιαμφισβήτητη επιτυχία, την σκυτάλη κρατά η σειρά προιόντων
με εκχύλισμα βλαστοκυττάρων του είδους
Malus Domestica της
Alex Cosmetic

Παρακολουθήστε την εφαρμογή μιας αγωγής περιποίησης με βλαστοκύτταρα & εξωσώματα .

ΜΥΡΙΑΝΝΑ ΤΑΚΙΣΙΑΝ
ΒΙΟ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ

Share:

info@healthlinecosmetics.gr

Top