Τι είναι τα σπυράκια;

Τι είναι τα σπυράκια και τι μπορείτε να κάνετε;

Εμφανίζονται πάντα σε λάθος στιγμή, είναι αντιαισθητικά συνήθως στη μέση του προσώπου – μιλάμε για γνωστά μας σπυράκια. Έχει ήδη συμβεί στους περισσότερους από εμάς και μάλιστα στις πιο ανεπιθύμητες στιγμές! ανακαλύπτουμε ή αισθανόμαστε ένα σπυράκι. Αλλά τι ακριβώς είναι ένα σπυράκι ούτως ή άλλως; Πώς αναπτύσσεται και το πιο σημαντικό, ποια είναι μια από τις ”ευάλωτες ομάδες”; Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη αναρωτηθεί πώς μπορούν να αντισταθμίσουν την όλη κατάσταση και αν υπάρχουν τρόποι λήψης προληπτικών μέτρων;

Τι είναι τα σπυράκια;

Eίναι η πιο κοινή ή πιο διαδεδομένη δερματική ασθένεια που σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί, εμφανίζεται μεν κατά την εφηβεία, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί τακτικά και κατά την ενήλικη ζωή μας. Τα σπυράκια είναι φραγμένοι πόροι που φλεγμαίνουν. Όχι μόνο τα βακτήρια αλλά και τα σωματίδια ρύπων είναι υπεύθυνα για τη φλεγμονή του δέρματος στην καθημερινή ζωή. Φλεγμονή του δέρματος προκαλείται από ιδρώτα, αυξημένη παραγωγή σμήγματος ή νεκρά δερματικά κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σπυριών. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού αυτών, ή σημαντικής και κυρίως εκτεταμένης φλεγμονής του δέρματος, ειδικά στο πρόσωπο, μιλάμε για ακμή, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ”επαγγελματικά” για να αποφευχθούν τα σημάδια.

Πώς αναπτύσσονται τα σπυράκια;

Η κύρια αιτία εμφάνισή τους είναι η μόλυνση. Τα σπυράκια εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταφοράς νεκρών δερματικών κυττάρων στην επιφάνεια για να προχωρήσει η ανανέωση της επιδερμίδας. Ωστόσο, εάν αποτραπεί αυτή η διαδικασία, για παράδειγμα από βακτήρια, μόλυνση του δέρματος ή υπερβολική παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων, αυτό οδηγεί σε δυσκολία αποβολής. Οι αδένες του σμήγματος συνήθως εξασφαλίζουν υγιές δέρμα που αναγεννάται, αλλά η υπερπαραγωγή κάνει το αντίθετο. Βασικά, είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός και η φροντίδα του δέρματος με ειδικά προσαρμοσμένα προϊόντα. Εάν καθαρίσετε το δέρμα σας και το διατηρήσετε απαλλαγμένο από εκκρίσεις, ρύπους και νεκρά κύτταρα, θα ελαχιστοποιήσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης τους. Σε γενικές γραμμές, ο καθένας μπορεί να βγάλει σπυράκια. Κατά την εφηβεία και την εγκυμοσύνη, η φλεγμονή του δέρματος ευνοείται από την αλλαγή των ορμονών και την επακόλουθη αυξημένη παραγωγή σμήγματος. Υπάρχει επίσης μια γενετική προδιάθεση για τη σοβαρή μορφή φλεγμονής των πόρων, δηλαδή της ακμής, οπότε το γενετικό back round των γονέων μπορεί να προδίδει ευαισθησία στην εμφάνιση της ακμής. Αλλά και οι καθημερινές περιβαλλοντικές επιδράσεις, ειδικά λόγω της μόλυνσης του αέρα, μπορούν να οδηγήσουν σε απόφραξη πόρων, οι οποίοι στη συνέχεια φλεγμαίνουν. Όμως με την κατάλληλη αγωγή και προϊόντα, μπορούμε να περιορίσουμε το δερματικό στρες  και να αποφευχθεί η ανάπτυξη νέων σπυριών.

ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Καλλυντικά διαλύματα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων

Δεδομένου ότι το δέρμα είναι ήδη στρεσαρισμένο, η φροντίδα και η επούλωσή του απαιτεί ειδικά ενεργά συστατικά που καθαρίζουν και ταυτόχρονα το φροντίζουν ενώ παράλληλα το υποστηρίζουν όσον αφορά την αναγέννησή του. Για τον βέλτιστο καθαρισμό του, προτείνουμε το Deep Gel, ένα ειδικό τζελ καθαρισμού για το προβληματικό δέρμα, που έχει στυπτικό αποτέλεσμα και περισυλλέγει τις εκκρίσεις . Για τα προϊόντα περιποίησης αυτού του δέρματος, χρησιμοποιούμε δοκιμασμένα συστατικά, όπως λάδι τσαγιού, σαλικυλικό οξύ και αλάτι Νεκράς Θάλασσας. Για καθημερινή φροντίδα προτείνουμε την Clear Cream, ή αν προτιμάτε ένα τζελ, το Clear Gel. Οι κρέμες BB είναι επίσης γνωστόν ότι δεν καλύπτουν μόνο τα σπυράκια, αλλά αναστέλλουν τη φλεγμονή και μειώνουν την ερυθρότητα. Έτσι, έχουν επιπλέον προστασία και θεραπευτική φροντίδα.

BB Cream = Βάλσαμο ομορφιάς

Beauty Balm cream – Alex Cosmetics

Στην Alex Cosmetic, η BB Cream σημαίνει Beauty Balm. Ένα καλλυντικό προϊόν υψηλής τεχνολογίας, στο οποίο η τέχνη συνίσταται στο συνδυασμό ενός πλήθους συστατικών υψηλής ποιότητας αρμονικά μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας αντίστοιχος αριθμός θετικών ιδιοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. Φυσική εμφάνιση παρά την υψηλή καλυπτικότητα. Η κρεμώδης, πλούσια σύνθεση των Alex Cosmetic BB Creams καλύπτουν τις ατέλειες του δέρματος και τα σπυράκια μπορούν να καλυφθούν τέλεια χωρίς να ερεθιστεί περαιτέρω το δέρμα. Πρόσφατα, οι BB Creams μας απολαμβάνουν αυξανόμενη δημοτικότητα ως βάση μακιγιάζ ή υποκατάστατο του μακιγιάζ. Ακόμη και οι άνδρες εφαρμόζουν την BB τοπικά, για παράδειγμα σε κοψίματα ξυραφιών ή φλεγμονές από γυρισμένες προς τα μέσα τρίχες.

Ισχυρή προστασία χωρίς χημικά φίλτρα.

UV προστασία

Λαμβάνοντας την διαχρονική συνταγή της αλοιφής ψευδαργύρου, οι Alex Cosmetic BB Creams προσφέρουν φυσική προστασία και από την υπεριώδη ακτινοβολία [ανάλογη με ένα λευκό μπλουζάκι], αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και μάλιστα χωρίς χημικά φίλτρα UV. Η καλή προστασία σημαίνει επίσης επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος.

Ελαχιστοποιήστε τους πόρους, τις ρυτίδες και τις γραμμές

Μείωση εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Λόγω της συνοχής τους οι BB Creams, μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Οι πόροι ελαχιστοποιούνται ορατά. Τα συστατικά λεύκανσης του δέρματος κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ομοιόμορφη. Έτσι ο απαλός τόνος του δέρματος και μια ομοιόμορφη επιδερμίδα υποδηλώνουν συχνά αρκετά νεανικότερη εμφάνιση.

Τα επιλεγμένα συστατικά είναι η πηγή της ποιότητας

BB Cream – Επιλεγμένα συστατικά

Χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες πολύ υψηλής ποιότητας στις κρέμες BB, μερικές δε από αυτές είναι οργανικές. Εξαιρετικά έλαια [π.χ. σόγιας, argan, αμύγδαλου, μπρόκολου, ελιών, φύτρο σιταριού, jojoba, παρέχουν υγρασία και κάνουν το δέρμα απαλό. Ο ψευδάργυρος και το τιτάνιο προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ρεσβερατρόλη και το συνένζυμο Q10 ως αντιοξειδωτικά κατά των αρνητικών περιβαλλοντικών επιδράσεων. Μια ποικιλία θρεπτικών και θρεπτικών συστατικών [κεραμίδια, shea butter, bisabolol], φυσικά λαμπρυντικά και βιταμίνες [A, C & E] συμπληρώνουν την ποικιλία των Alex Cosmetic BB Creams.

Σχετικά Προϊόντα

BB (Dark Tone) Cream 50ml

Beauty Balm με φυσικές – φυτικές χρωστικές για νεανικό δέρμα με ματ όψη. Με πλούσια κρεμώδη σύνθεση παρέχει μέγιστη κάλυψη σε σημάδια ακμής ενώ ρυθμίζει τις εκκρίσεις και καταπραΰνει ερεθισμούς και ευαισθησία. Απευθύνεται σε σκουρόχρωμο ή μαυρισμένο δέρμα καθώς η απόχρωση του προϊόντος προσαρμόζεται, αμέσως μετά την χρήση, στον φυσικό χρωματικό τόνο του δέρματος.
70.00

BB (Nude Tone) Cream 50ml

Beauty Balm με φυσικές – φυτικές χρωστικές για νεανικό δέρμα με ωραία ματ όψη. Με πλούσια κρεμώδη σύνθεση που παρέχει μέγιστη κάλυψη σε σημάδια ακμής, ενώ ρυθμίζει τις εκκρίσεις και καταπραΰνει ερεθισμούς και ευαισθησία. Απευθύνεται σε ανοιχτόχρωμο δέρμα, καθώς η nude απόχρωση προσαρμόζεται, αμέσως μετά την χρήση, στον φυσικό χρωματικό τόνο του δέρματος.
70.00

Clear Cream 50ml

24ωρη κρέμα ειδικής φροντίδας που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες του λιπαρού, προβληματικού και μικτού δέρματος. Εξαφανίζει την αντιαισθητική γυαλάδα εύκολα, ενώ ενυδατώνει και αφήνει την επιδερμίδα με διαυγή, ματ χροιά. Κωδικός: Α15031
64.00

Clear Gel 50ml

Ρυθμιστικό και ενυδατικό gel για το προβληματικό, λιπαρό, ακνεϊκό και ερεθισμένο δέρμα. Εξισορροπεί τις εκκρίσεις σμήγματος ενώ μειώνει άμεσα την ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Επαναφέρει τους ανοιχτούς πόρους και παρέχει την απαιτούμενη υγρασία για να ισορροπήσει το δέρμα. Συνιστάται και για το ανδρικό δέρμα, ιδανικά για μετά το ξύρισμα. Κωδικός: Α15021
66.00

Deep Gel 50ml

Ιδιαίτερα δραστικό καθαριστικό για λιπαρό, σμηγματορροϊκό και ακνεϊκό δέρμα. Η αντιβακτηριακή, αντισηπτική και αντιφλεγμονώδης δράση του, ελαχιστοποιεί την εξάπλωση των εστιών φλεγμονής και των επιπλοκών της ακμής. Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους. Απομακρύνει την λιπαρότητα και χαρίζει ωραία ματ εμφάνιση στο δέρμα. Κωδικός: Α11031
56.00

ΒΒ (Medium Tone) Cream 50ml

Beauty Balm με φυσικές – φυτικές χρωστικές για νεανικό δέρμα με ωραία ματ όψη. Με πλούσια κρεμώδη σύνθεση παρέχει μέγιστη κάλυψη σε σημάδια ακμής ενώ ρυθμίζει τις εκκρίσεις και καταπραΰνει ερεθισμούς και ευαισθησία. Απευθύνεται σε μεσαίου τόνου δέρμα καθώς η απόχρωση του προϊόντος προσαρμόζεται, αμέσως μετά την χρήση, στον φυσικό χρωματικό τόνο του δέρματος.
70.00

ΒΒ Imperial Cream 50ml

Η νεότερη εξέλιξη στις BB Creams από την Alex Cosmetic, με έναν πλούσιο και δυναμικό συνδυασμό από Resveratrol και συνένζυμο Q10, μαζί με μια πληθώρα αναγεννητικών, αντιγηραντικών και θρεπτικών συστατικών. Ως η πλέον αγαπημένη από τις κρέμες της σειράς, η Imperial BB Cream  αμέσως με την πρώτη εφαρμογή προσφέρει, βελούδινη αίσθηση και ομοιόμορφο τόνο δέρματος.
86.00

ΒΒ Royal Cream 50ml

Το εντατικά αντιγηραντικό Beauty Balm σε (NUDE) τόνο, με αναγεννητικά συστατικά είναι το προϊόν που θα δώσει πλούσια θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα θα λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, θα προστατεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία και τους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς ρύπους και θα αντικαταστήσει το make up.
86.00
Share:
Top