Αισθητική και Αρμονία!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Αρμονία και Αισθητική

 Ίσως αποτελούν τις βαθύτερες αρχές της Φύσης. Υπάρχουν αυθύπαρκτα στον καθένα μας, γιατί όλοι είμαστε παράγωγα αρμονικών διεργασιών και ισορροπιών.

Όλα φτιάχτηκαν με Αρμονία αλλά και με τις διαταραχές αυτής, με τρόπο που μπορούν να την προσδιορίσουν και να στραφούν προς αυτήν. Το φως είναι αρμονικό και ελκύει το βλέμμα μας. Οι θεραπείες στην Ιατρική συνίστανται, στην επαναφορά της αρμονίας στον οργανισμό.

Ο Νόμος της Αρμονίας είναι ο άξονας διακανονισμού των ενεργειών κάθε “συνειδητής” ύπαρξης, η οποία βρίσκεται πέραν της ανθρώπινης φύσης. Είναι επίσης θεμελιώδης ρυθμιστικός νόμος των σχέσεων ανάμεσα στην κοινωνία των ατόμων. Απ’ αυτόν τον νόμο προκύπτουν όλα τα ηθικά “στολίσματα” το οποία κοσμούν όλους που τον ασκούν και από αυτά αυτά απορρέει η χαρά, η ευτυχία και η ευδαιμονία τους. Δηλαδή σταδιακά δημιουργείται ο σεβασμός της αυτοδιάθεσης και αυτενέργειας όλων των συνειδητών υπάρξεων και προσδιορίζει τις τροχιές τους κατ’ ισόρροπη τάξη, δηλαδή να πως προκύπτει η Αισθητική πλευρά της ζωής μας.

Πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι εδώ για να βιώσουμε την ανώτερη πνευματική μας φύση και να την μοιραστούμε με άλλους μέσα από την Αγάπη, την Ηρεμία, την Ενότητα, την Συμπαράσταση, την Ειλικρίνεια, την Ομορφιά, την Δημιουργικότητα και την Προσφορά…

Κάθε δυσμενής κατάσταση ή αρρώστια, προέρχεται από τις ‘’προσκολλήσεις’’ μας, δηλαδή από την άγνοια της αληθινής φύσης μας. Αλλάζοντας τη νοητική μας κατάσταση, τα πιστεύω, τις σκέψεις, τα λόγια μας, μπορούμε και να αλλάξουμε την πραγματικότητα γύρω μας. Όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε Ευτυχείς και Υγιείς, τότε θα έχουμε και Ευτυχία και Υγεία.

Για να επιτύχει όμως την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας του ο Άνθρωπος, πρέπει να προσέξει αυτό που σκέπτεται και να έχει ‘’θετικό προγραμματισμό’’, γιατί ό,τι σκεφτόμαστε διαρκώς, ό,τι πιστεύουμε κι ό,τι λέμε, αυτό θα αποκτήσει Ζωή και θα πραγματοποιηθεί. Αν ο νους είναι διαρκώς γεμάτος με διαπληκτισμούς πού κάνουμε νοερά με σύντροφο, παιδιά, φίλους και συνεργάτες, τότε είναι θέμα μόνο λίγου χρόνου πριν να πραγματοποιηθούν στ’ αλήθεια.

Εκεί λοιπόν που θα στοχεύουμε, θα το αποδεικνύουμε, θα το κερδίζουμε και προπάντων θα το χαιρόμαστε, μέσα από όλα αυτά τα καθημερινά εμπόδια και τις δυσκολίες που όλοι καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Πιστεύουμε ότι για τους “θιασώτες” της Ιδέας της Αρμονίας – Αισθητικής, αυτή η προσπάθεια θα έχει ελαφρύτερο φορτίο…

Τρόποι βίωσης της Αρμονίας στην καθημερινότητά μας

  • Αφού ο ορισμός της Αρμονίας εμπεριέχει και το Θετικό και το Αρνητικό, με αυτό να μην αλλάζει νομοτελειακά, εμείς θα προσπαθούμε με το πρώτο άγγιγμα της Μέρας να προσανατολιζόμαστε προς το Θετικό και προς το Φως.
  • Ανάγκη μεγάλη το πρωί, ένας μικρός προσωπικός 24ωρος προγραμματισμός και αντίστοιχα ένας πολυεπίπεδος απολογισμός πεπραγμένων το βράδυ.
  • Στην συνέχεια αιτιολόγηση των υπολοίπων Μελών που απαρτίζουν την Κοινωνία μας, τα οποία αντίστοιχα αγωνιούν, αγωνίζονται όπως και εμείς και προξενούν ηθελημένα ή άθελα όπως και εμείς επίσης, το καλό και το κακό.
  • Μην πέφτουμε διαρκώς στην παγίδα για το κυνήγι της προσωπικής ευημερίας ή δήθεν εξέλιξης μας, ενώ όλα τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, θεωρούμε ότι είναι έννοιες άλλων που δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν.
  • Μα αν είναι δυνατόν το ουσιαστικά ασήμαντο προσωπικό μας συμφέρον, να αξίζει περισσότερο από το μέλλον του Πλανήτη που μέσα εκεί συνυπάρχουμε πάντα με σχετική Αρμονία όλα τα έμβια όντα, η ανόργανη και οργανική ύλη, δισεκατομμύρια χρόνια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου άλλα τόσα. Πως γίνεται να βιώνουμε το Παρόν χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι ΟΛΑ είναι ταυτόχρονα και παράλληλα, άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους ως Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.
  • Πρέπει να υπάρχει η καθημερινή ανάγκη και η ταυτόχρονη αναζήτηση Συνανθρώπων, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Θα προσπαθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να μειώνεται καθημερινά, οτιδήποτε απ’ ότι στηλιτεύουμε όταν φαίνεται ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα ή μας στενοχωρά τώρα, γιατί μας αφορά ενώ μέχρι χθες δεν μας άγγιζε, δεν έτρεχε και τίποτα!

 

  • Τέλος οφείλουμε να θυμόμαστε, ότι και εξ’ ορισμού της έννοιας Αισθητικής – Αισθητικός, υπηρετούμε με διάφορους τρόπους αυτούς τους κορυφαίους προσδιορισμούς…

                                                                                                             ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑΚΙΣΙΑΝ

                                                                                                                          CEO HEALTH LINE COSMETICS

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share:
Top