Αντιγήρανση

Πως θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τη γήρανση σε κάθε ηλικία;

Το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή της ανανέωσης. Το μαύρισμά μας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, το δέρμα φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο ενώ τα «σημάδια» του ήλιου, της ζέστης και της θάλασσας έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή και στον καθρέφτη μας. Πανάδες, κηλίδες και ρυτίδες είναι πιο έντονες από ποτέ!

Η λύση είναι μία και είναι η εξής: Αντιγήρανση και Αντιοξείδωση! Με όλες τις πιθανές μεθόδους, (που θα αναφέρουμε μία-μία για να μπορέσουμε να διαλέξουμε με την συμβουλή πάντα ενός πιστοποιημένου επαγγελματία στην φροντίδα του δέρματος), για ένα τέλειο δέρμα χωρίς σημάδια φωτογήρανσης και χωρίς το κουρασμένο look της χρονογήρανσης.

 

Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι η γήρανση.                                                                                                                                                                                                                   

Η γήρανση του δέρματος οφείλεται βασικά σε δύο κατηγορίες παραγόντων. Η πρώτη κατηγορία είναι οι ενδογενείς παράγοντες που έχουν σχέση με το DNA, τα γονίδια και την κληρονομικότητα. Η δεύτερη κατηγορία παραγόντων έχει σχέση με το περιβάλλον. Η ενδογενής γήρανση του δέρματος είναι μια συνεχής διαδικασία καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Αρχίζει συνήθως στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής, δηλαδή γύρω στην ηλικία των 25 ετών. Μέσα στο δέρμα η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και οι ιδιότητες της ελαστίνης αλλοιώνονται, γεγονός που κάνει το δέρμα χαλαρό. Τα καλά νέα είναι ότι η ταχύτητα της χαλάρωσης είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτάται από την ηλικία και το γενετικό υλικό που κληρονόμησε ο καθένας από τους γονείς του. Το σημείο της ενδογενούς γήρανσης του δέρματος δεν γίνονται αντιληπτά από την αρχή της εν λόγω διαδικασίας.

Η εξωγενής γήρανση εξαρτάται από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους υποβάλλεται ο κάθε άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του. Ο σοβαρότερος εξωγενής παράγοντας πρόωρης γήρανσης είναι η έκθεση στον ήλιο. Ακόμα και μερικά λεπτά έκθεσης χωρίς προστασία, είναι αρκετά για να προκληθούν διαχρονικά σημαντικές αλλοιώσεις στο δέρμα. Η γήρανση αυτή αποκαλείται φωτογήρανση. Η σοβαρότητα της φωτογήρανσης εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος και από την διάρκεια ή την ένταση της έκθεσης στον ήλιο. Οι άνθρωποι με ανοικτό χρώμα δέρματος  που εκτίθενται στον ήλιο αναπτύσσουν περισσότερες βλάβες φωτογήρανσης για ανάλογη έκθεση  από ότι αυτοί με σκουρότερο. Σε πιο σκούρο δέρμα η φωτογήρανση περιορίζεται συνήθως σε λεπτές ρυτίδες, κηλίδες και πανάδες. Άλλοι παράγοντες είναι οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις ή γκριμάτσες του προσώπου, η κακή διατροφή, το στρες, το κάπνισμα, η βαρύτητα και οι θέσεις που λαμβάνει κάποιος όταν κοιμάται.

Ξέρω ποια είναι η απορία σας! Ενυδάτωση ή αντιγήρανση; Τι είναι καλύτερο να κάνουμε όταν αρχίζει να κρυώνει ο καιρός;

Γενικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι κατά τις περιόδους με κρύο το δέρμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη ενυδάτωσης. Οι αντιγηραντικές θεραπείες καθώς και τα αντιγηραντικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας μπορούν να προσφέρουν επαρκή ενυδάτωση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Το μέγεθος του προβλήματος γήρανσης για το δικό σας δέρμα όπως είπαμε και παραπάνω θα το αξιολογήσουν εξειδικευμένα άτομα στο κέντρο αισθητικής το οποίο εμπιστεύεστε και σίγουρα θα σας προτείνουν την κατάλληλη για σας θεραπεία καθώς και τα προϊόντα που την συνοδεύουν.

Εγώ θα σας προτείνω την μοναδική Antiage and firming treatment με τα πρωτοποριακά θεραπευτικά προϊόντα της Xcelent Line Dr.RIMPLER Cosmetics καθώς και το Beauty Peel Phyto peeling 5ης γενιάς από την εταιρεία ALEX Cosmetics που ειδικεύεται σε αυτό από το 1955.

Share:
Top