Το Motion Roller έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί  ως ένα πρωτοποριακό πατενταρισμένο  Roller Μεσοθεραπείας νέας γενιάς.

Είναι η πρώτη συσκευή Roller διαθέτει ενσωματωμένο νεφελοποιητή, δοσομετρητή και ψεκαστήρα προϊόντος.  Επιτυγχάνει υψηλή απόδοση διείσδυσης των δραστικών συστατικών χάρη στον ψεκασμό του συμπυκνώματος σε πολύ μικρά σωματίδια.  Η κερατίνη στοιβάδα του δέρματος δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα που εμποδίζει τα προιόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα να διεισδύσουν σε βάθος. Η μεσσοθεραπεία με micro needling είναι η  πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος για να ξεπεραστεί ο δερματικός φραγμός και να βελτιωθεί η διείσδυση των θεραπευτικών σκευασμάτων .

Η χρήση μικρών ακίδων, στην πραγματικότητα δημιουργεί μικρο-διαύλους στο στρώμα της κερατίνης μέσω των οποίων διείσδυση μεγάλων μορίων μπορεί να βελτιωθεί τουλάχιστον 10.000 φορές. Επιπλέον ο μικροτραυματισμός με ακίδες ενεργοποιεί την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου.

Το κύριο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το Motion Roller από τις παλαιότερες συσκευές needling είναι ότι το Motion κάνει την αγωγή αποτελεσματική εντός του χρόνου Προθρομβίνης, εκτελώντας 2 ενέργειες ταυτόχρονα: Το Motion Roller είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να ψεκάζει ταυτόχρονα νεφελοποιημένα τα mesococtails κατά την εκτέλεση της αγωγής χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουμε το τραυματισμένο δέρμα. Έτσι είναι απόλυτα σίγουρο ότι εφαρμόζει ένα αποστειρωμένο προιόν χωρίς να υπάρξει οξείδωση.